PANOU BOULDERING „SEMA”

Foto: Corina Dorina şi Raluca Vişinescu

 

Extinderea din anul 2017 a sălii de căţărare Carpatic Group a reprezentat o situaţie specială, fiind atât proiectantul cât şi unul dintre beneficiarii lucrării.

Necesitatea noului spaţiu, adiacent existentei sali de căţărare Carpatic din incinta Sema Park, a venit deopotrivă ca răspuns la aglomeraţia de la orele de vârf cât şi din dorinţa de promovare a boulderingului (disciplină de cătărare) printr-un nou panou, diversificat ca forme şi versatil, oferind suprafeţe interesante pentru a-şi dezvolta imaginaţia amenajatorii de trasee. Totodată unul dintre obiectivele sălii este de a fi un spaţiu cât mai competitiv pentru antrenamentul lotului naţional de juniori.

Rolul meu, de arhitect şi căţărător in acelaşi timp, a fost de a transpune într-o geometrie unitară ideile amenajatorilor de trasee şi ale antrenorilor lotului naţional şi de a crea cu acestea un spaţiu cât mai plăcut pentru antrenamente.

 

Exectutie: Doru Daniel Baiaş, Iulian Lupoaie

Culorile tari sunt specifice sălilor de căţărare, ele estompându-se in timp relativ rapid datorită modului specific de uzură a suprafeţelor.

Odată construcţia si amenajarea interioara (saltele, mocheta, instalatii) finalizate, imaginaţia la lucru este a celor ce seteaza trasee în sală, eu apreciind lucrarea din postura de beneficiar. Climb on!