UNIVERSITATEA NATIONALA DE ARTA

An
2008
Status
Studiu
Program
Universitate de artă
Credite
Alex Axinte, Cristian Borcan (Studio Basar), Raluca Vişinescu

concept

INFILTRARE. În tradiția școlilor de artă se află prezentarea publică semestrială sau anuală a atelierelor și a lucrărilor studenților. Încurajăm relația publicului cu școala de artă și relația studenților acesteia cu orașul prin întrepătrunderea atelierelor cu spațiul expozițional.

solutie

CORPUL EXPOZIȚIONAL – SPAȚIU DE TRANZIȚIE

Pentru a realiza un circuit între clădirile C1 și C2, corpul expoziției e configurat din platforme și planuri înclinate alternate cu goluri și curți de lumină ce permit o bună comunicare vizuală. Zona de expoziție e poziționată între cele două corpuri de clădire existente, realizând atât tranziția între public și studenți, cât și între zonele de ateliere și spațiul Rectoratului Universității.

CASA ROBESCU
Imaginea clădirii monument e susținută prin cele două fațade tratate similar ca importanță, corespunzând conceptului inițial al clădirii – accesul către aceasta și vizualizarea sa, să fie făcute prin intermediul unei curți ample.
CURTE PLANTATĂ ȘI SPAȚIU DESCHIS

Spațiului neregulat de la intersecția străzilor G-ral Berthelot și G-ral Budișteanu îi răspundem cu o rezolvare în care aliniamentul stradal este continuat printr-un volum de arbori, iar aglomerației urbane și vecinătății Catedralei Sf. Iosif i se răspunde cu un spațiu deschis.